Spring naar content

ACT Coaching
Persoonlijke coaching met (HBM / ACT©)

ACT Coaching helpt  teams en organisaties hun ware (groei) potentieel en (natuurlijke) talent te ontdekken.

ACT is een HBM (Human Being Management) meet instrument, waarbij HRM voornamelijk op cultuur, structuur en gedrag richt, gaat het bij HBM in de basis over het (onbewuste) menselijke aspect. Wat doe je van NATURE het liefst en het beste? Juist dat ontdek je met ACT coaching, waardoor jij, je team en de hele organisatie in zijn / haar natuurlijke kracht leert staan.

ACT coaching laat zien waar jouw (verborgen) talenten zitten

Jezelf verbeteren kan eenvoudiger, als je weet wanneer jij in jouw kracht staat...

Vanuit mijn opleiding ‘Master in Essentieontwikkeling’. Een opleiding gericht op de unieke kracht van de mens ben ik als Essentie coach erop getraind om het ware ontwikkel potentieel uit mensen en organisaties te halen. Ik werk hierbij met de ACT © meting en eventueel aanvullende ACT © coachingtrajecten en communicatietrainingen.

ACT kijkt dieper dan alleen gedrag

Zichtbaar gedrag kun je vergelijken met het topje van de ijsberg. Juist het deel van de ijsberg dat onder water ligt is het grootste deel dat verantwoordelijk is voor wat jouw gedrag (onbewust) aanstuurt.

Mensen in organisaties (HRM) gaan vaak alleen aan de slag met het gedrag, dus het topje van de ijsberg, terwijl duurzaam veranderen begint van binnenuit... het gedeelte dat bij mensen niet (direct) zichtbaar is.

Met ACT wordt het onzichtbare deel zichtbaar gemaakt.

Dat draagt bij aan betere teams, meer succes, geluk en minder kans op energie lekken.

ACT maakt de hele ijsberg zichtbaar!

Vrijblijvende kennismaking: ACT Coaching

Afspraak maken telefonische (vrijblijvende) kennismaking. Duur: ca 15 minuten

HBM is een uitbreiding van HRM

Vanuit traditionele HRM (Human Resource Management) is HBM ontstaan. HRM legt de nadruk op structuur en cultuur, maar HBM voegt daar een waardevol element aan toe: Natuur.

Human Being Management gaat over de mens in zijn geheel. Er wordt niet alleen gekeken naar kennis en vaardigheden, er wordt ook gekeken naar waar je van nature goed in bent.

Talent ligt bij velen verscholen onder aangeleerd gedrag en aangeleerde vaardigheden. Je bent goed in wat je doet, maar haal jij hieruit jouw voldoening en energie uit? De innerlijke beleving (natuur)  is de fundering bij ACT © / HBM.

HBM ACT diagram

De Analytic Competence Tools (ACT) schetsen jouw profiel

De ACT meting is een krachtige tool om jouw persoonlijk profiel te schetsen. De meting geeft inzicht in je kwaliteiten en maakt daarbij onderscheid waar je van nature goed in bent en kwaliteiten die je aangeleerd hebt.

Door een ACT meting kom je alles over jezelf te weten.  Het houdt je een spiegel voor. ACT laat je ontdekken wie je echt bent en hoe dat jouw dagelijks leven beperkt, bekrachtigt en bepaalt.

Je krijgt inzicht vanuit welke aangeleerde patronen jouw handelen gestuurd wordt. Dit leidt tot nieuwe inzichten waardoor je in de toekomst betere keuzes kunt maken, efficiënter kunt werken, conflicten beter kunt aanpakken, persoonlijk verder kunt ontwikkelen en minder gevoelig bent voor stress en burn-out.

ACT is een meetinstrument dat duidelijke richting geeft bij al je ontwikkel vragen.

HBM ACT® coaching Vlissingen

Hoe werkt ACT ©?

De ACT © meting is een online meting ca 15 minuten duurt. Je ontvangt voor de aanvang van ons gesprek toegang tot de ACT © meting via e-mail. De ACT © meting vindt online plaats.

De meting maakt gebruik van woorden en beelden. Juist deze combinatie maakt deze meting uniek, omdat de beelden informatie geven over jouw onbewuste drijfveren en gedrag.

De ACT © methodiek bestaat uit 2 onderdelen:

 1. De ACT © meting: in 12-15 minuten doe je online de meting.
 2. De ACT © toelichtingssessie: in dit gesprek krijg je een uitleg van de uitkomst van de ACT © meting.

De ACT © meting

Tijdens de ACT © meting maak je op gevoel en beleving een keuze uit een aantal beelden. Iedereen maakt hierin andere keuzes omdat de beelden door iedereen anders worden geïnterpreteerd.

In de tweede stap van de meting kies je welke competenties wel of niet bij je passen.

ACT © toelichtingssessie

Na afronding van de meting wordt een rapportage gevormd. Deze rapportage nemen we samen door in een sessie die 90 minuten duurt. In dit gesprek waarbij we de rapportage bespreken en verbanden leggen krijg je inzicht in hoe jouw talenten en competenties, geluk- en succesfactoren kunnen zijn.

Met de informatie uit de ACT © toelichtingssessie wordt je je bewust van hoe je deze nieuwe inzichten kunt gebruiken. Zet jij de nieuwe zelfinzichten in je leven in, dan zullen geluk en succes elkaar beter aanvullen en versterken. Hiermee heb je de tools in handen om de beste versie van jezelf te kunnen verwezenlijken, met zowel persoonlijk als zakelijk succes tot gevolg.

 

"De allerbelangrijkste voorwaarde voor goed contact met een ander is dat je in contact bent met jezelf: met jouw eigen denken, voelen en willen."

Coaching aanbod

€395,-

ACT© Individueel Blauwdruk sessie

Je krijgt

 • Telefonische intake (15 minuten)
 • Online ACT-meting
 • Uitgebreide persoonlijke rapportage van de uitkomsten
 • Toelichtingssessie (90 minuten)

Prijs is excl. BTW

Helpt bij:

Handvatten voor het volledig gebruiken van je potentieel.

Duidelijkheid in het bepalen van de koers in je eigen leven.

Ervaren van meer resultaat en geluk.

Vrijblijvende kennismaking: ACT Coaching

Afspraak maken telefonische (vrijblijvende) kennismaking. Duur: ca 15 minuten

€725,-
€755,-

ACT© Individueel traject

Je krijgt:

 • Intake
 • Online ACT-meting
 • Uitgebreide persoonlijke rapportage van de uitkomsten
 • Toelichtingssessie (90 minuten)
 • 3 sessies vervolg coaching inclusief persoonsgericht ontwikkeladvies

 

Geeft jou

Handvatten voor het volledig gebruiken van je potentieel

Duidelijkheid in het bepalen van de koers in je eigen leven

Ervaren van meer resultaat en geluk

ACT Individueel

Vrijblijvende kennismaking


ACT individuele traject: Intakegesprek aanvragen (15 minuten telefonisch)
Prijs op aanvraag

ACT© Team traject

ACT® haalt het beste uit jouw team

Wil je je team beter laten samenwerken en effectiever met elkaar laten communiceren? Zou je team heel wat resultaatgerichter kunnen functioneren? Of je team nu goed functioneert of niet: voor jou als manager of leidinggevende is het van grote waarde inzicht te hebben in de teamperformance. De ACT®-Team meting kan je snel inzicht geven in de dynamiek binnen je team, de verschillende profielen en aanwezige competenties.

In samenwerking met Anniek Risseeuw van LifeAct

Helpt bij:

Inzicht in de verschillende competenties van de individuele teamleden

Slagkracht door de juiste competenties in het team te verankeren

Meer inzicht in en begrip voor elkaar en elkaars manier van denken en handelen.

De ACT®Team meting en het werken met de Circle of Change tijdens de teamdagen werpt licht op aspecten die eerst verborgen waren.

Een optimaal presterend team met gelukkigere medewerkers

Vrijblijvende kennismaking: ACT Coaching

Afspraak maken telefonische (vrijblijvende) kennismaking. Duur: ca 15 minuten

"Inspire & Result traint ondernemers, managers en medewerkers (teams) in communicatie. Wat ligt er onder jouw gedrag, waar ligt je natuurlijke kracht en groei potentieel?

Naast mijn ervaring met het bedrijfsleven heb ik veel ervaring met jongeren vanuit mijn functie als vakdocent op een Hogeschool.

Ontdek hoe je met de combinatie van HBM/ACT en communicatietrainingen jezelf, jouw team en het bedrijf verder kunt ontwikkelen en verbeteren."

Evelyn Schoe