Spring naar content

(Compacte) communicatietraining:
Effectief communiceren in-company (of open training)

Dit ga je leren:

In deze training ga je aan de slag met communicatie- en gedrag stijlen alsmede met het effectief geven en ontvangen van feedback.

Je leert de kracht per communicatiestijl en hoe ze effectief in te zetten!

Je leert de valkuilen per communicatiestijl en hoe ze te voorkomen en anders te benaderen.

Een betere werksfeer en betere resultaten te realiseren Je krijgt meer inzicht in je collega's en hun manier van communiceren. Hoe je ze het beste kunt benaderen en hoe juist niet!

Je leert het belang van feedback geven en het leren geven en ontvangen van feedback op een effectieve manier.

Ook ontdek je de stappen van opbouwend feedback geven, voor constructievere communicatie

Dit ga je doen:

De communicatiestijlentest: Hiermee kom je achter je eigen communicatiestijl en ontdek je jouw krachten en zwaktes binnen communicatie. Op welk punt is er werk aan de winkel?

Je gaat met de opgebouwde kennis over communicatiestijlen meteen aan de slag in een rollenspel met de trainer zodat je meteen kunt oefenen met de stijl waarmee je moeilijk communiceert.

Verder oefen je met feedback geven en ontvangen aan de hand van een praktijksituatie waar jij regelmatig tegenaan loopt.

Over deze communicatietraining:

Herken je dat: je probeert iemand te enthousiasmeren of je wilt iets van iemand gedaan krijgen maar je krijgt ze maar niet in beweging of overtuigt? Of vraag jij je ook weleens af waarom de communicatie met sommige mensen zo stroef verloopt?

Ieder mens is uniek met een eigen karakter en communicatiestijl. Wij leren jou meer te verbinden met jezelf en de ander, door inzicht in karakter- en communicatiestijlen. Hiermee ontstaat effectievere en meer verbonden communicatie. 

Daarnaast is het geven en ontvangen van feedback een belangrijk onderdeel van effectieve communicatie want door feedback regelen we voor groot deel de omgang met elkaar. Zo wordt positief gedrag ondersteund en bevestigd en kan negatief gedrag bespreekbaar worden gemaakt.

Voordelen van deze compacte training

  • In minder tijd meer voor elkaar krijgen binnen je team.
  • Effectiever communiceren met gesprekspartners.
  • Kortere meetings
  • Beter team resultaat
  • Opbouwend feedback geven
  • Meer zelfinzicht
  • Meer praktische kennis
  • Je kent de sleutel van effectief communiceren
  • Bewust van eigen kenmerken en valkuilen binnen communicatie

Na deze training

Op het einde van de training heb je inzicht gekregen en tools om effectiever en met beter resultaat te communiceren. Het verbeteren van je communicatieve vaardigheden brengt jou vele voordelen zowel zakelijk als privé.

Praktische informatie

Datum: op afspraak
Duur: (4 uur)
Prijs open training: 299 euro | p.p. excl. BTW.
Prijs in-company training: In overleg
Locatie:
op afspraak

Trainingmodule formulier

Aanmelden of informatie aanvraag

Recensies

 

Omroep Zeeland - Afdeling Reclame

Ik heb veel geleerd tijdens de communicatiecursus. Het was een prettige sfeer en fijn om nieuwe inzichten te leren in de manier waarop mensen zo verschillend communiceren. Ik kan deze cursus zeker aanraden.


Ondernemer van BotanicArch

L. Hoogerwerf

De training ''effectief communiceren'' was zeer waardevol voor mijn compagnon en mijzelf. We hebben veel geleerd over onze eigen communicatiestijlen en die van elkaar, wat tot meer begrip en betere samenwerking leidde. Ook hebben we geleerd om communicatiestijlen van anderen te herkennen. Evelyn Schoe was zeer professioneel en deskundig en wist ons op een prettige en duidelijke manier te begeleiden. De gesprekken waren open en er was een ontspannen sfeer. Kortom, heeft de training ons enorm geholpen en we raden het aan voor anderen die hun communicatie willen verbeteren.


Wil je ook vooruitgang boeken en dit mooie resultaat kunnen delen?

informeer naar de mogelijkheden

Informeer naar de mogelijkheden