Spring naar content

Teamontwikkeling training
Ontdek in deze training wat er nodig is om je team te laten floreren!

Trainingmodule formulier

Aanmelden of informatie aanvraag

Jouw resultaat

Je gaat echt het gesprek met elkaar aan.

Pijnpunten zijn boven gekomen.

Je werkt effectiever samen.

Inzicht in team en behoeften.

De onderlinge verbondenheid is vergroot.

Na deze training heb je helder wat nodig is om van jouw team een TOP team te maken.

Teamontwikkeling training

Tijdens deze training gaan we in op de samenstelling van jouw team. Wat zijn de karakteristieken daarvan, denk aan generatiemanagement maar ook aan capaciteiten, motivatie en ambitie van teamleden. Als je het kleurendenken op je team toepast, wat is dan jouw teamcultuur. Hoe ziet jouw team eruit en waar zit het ontwikkel potentieel?

We gaan aan de slag met de piramide van Lencioni ‘hoe wordt jouw team een TOP team’? Aan de hand van de verschillende lagen, krijg je helder waar aan gewerkt kan worden. Hier nemen we ook de boven en onderstroom in mee. Ook de kernwaarden kunnen hierin worden opgenomen.

Deze communicatietraining kan worden samengesteld voor leidinggevenden maar ook voor een team in het kader van verbinding en teambuilding.

Trainingmodule formulier

Aanmelden of informatie aanvraag

Teamontwikkeling training is een geweldige manier om teams te helpen productiever te worden, beter samen te werken en meer succes te boeken. Door middel van teamontwikkeling training leren medewerkers de communicatieve vaardigheden die nodig zijn om prettig, effectief en efficiënt samen te werken. Dit type training kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je organisatie of team.

7 voordelen van teamontwikkeling training

1. Betere communicatie en samenwerking tussen teamleden

2. Verhoogde productiviteit door beter teamwerk

3. Creatievere strategieën om problemen op te lossen

4. Verbeterde motivatie door gedeelde doelen en doelstellingen

5. Grotere werktevredenheid onder werknemers

6. Verbeterd moreel binnen het team

7. Hogere kwaliteit van het door het team als geheel geproduceerde werk

Teamontwikkeling training wordt vaak gecombineerd met individuele coaching trajecten

Mensen kunnen verschillend reageren op situaties. Situaties zoals personeelstekort, privé problematiek, ziekte, een slecht werkend team of conflicten met leidinggevenden, hebben een nadelig effect op de werkprestaties van het individu en uiteindelijk het hele team. Sinds Corona het (bedrijfs) leven van velen hebben beïnvloed, zien we maar al te vaak dat er extra coaching nodig is. Denk je dat voor jouw team extra individuele coaching nodig is voor een gezond team, dan is een grondigere aanpak een verstandige keuze. De ervaring leert dat teamontwikkeling plus individuele coaching dan uitkomst biedt.

Teambuilding een voordeel van teamontwikkeling training

De teamontwikkeling training is niet alleen goed voor de individuele groei en ontwikkeling, maar kan organisaties ook ten goede komen door het algemene moreel te verbeteren en de productiviteit te verhogen door betere samenwerking tussen de leden. Teamleden die dit soort training hebben gevolgd zijn beter in staat om potentiële conflicten te herkennen voordat ze problematisch worden, terwijl ze ook begrijpen hoe ze hun (communicatieve) vaardigheden kunnen bijdragen aan het succes van een project of taak.

Kortom, teamontwikkeling training is een belangrijke stap naar het creëren van sterke teams die meer kans van slagen hebben bij het bereiken van de doelen en doelstellingen van de organisatie.

Trainingmodule formulier

Aanmelden of informatie aanvraag

Pak deze korting!

Deze training is ook te volgen in een trainingspakket, waarbij je profiteert van fikse korting op het totaalbedrag.

Trainingpakket formulier + Korting


Praktisch

Tijdens deze training ga je oefenen met hetgeen je geleerd hebt aan de hand van een rollenspel.

In-company training

Wil je met je team aan de slag? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Trainingmodule formulier in-company

Graag maak ik een afspraak voor vrijblijvende kennismaking

"Inspire & Result traint ondernemers, managers en medewerkers (teams) in communicatie. Wat ligt er onder jouw gedrag, waar ligt je natuurlijke kracht en groei potentieel?

Naast mijn ervaring met het bedrijfsleven heb ik veel ervaring met jongeren vanuit mijn functie als vakdocent op een Hogeschool.

Ontdek hoe je met de combinatie van HBM/ACT en communicatietrainingen jezelf, jouw team en het bedrijf verder kunt ontwikkelen en verbeteren."

Evelyn Schoe