Wat is een communicatiestijl? Het is de manier hoe iemand communiceert. Globaal gezien zijn er vier verschillende stijlen. Wil je succesvoller communiceren? Herken dan de verschillen per communicatiestijl!

Zorgende of vriendelijke Communicatiestijl

Kom erachter welke communicatiestijl jij het meest hanteert en ontdek de voor- en nadelen. Hoe kun je andere stijlen herkennen én hoe kun je met kennis over communicatiestijlen jouw kans op succes vergroten?

Op deze pagina behandelen we globaal wat een communicatiestijl is aan de hand van het communicatiestijlen model. Het woord communicatiestijl betekent: De wijze waarop iemand informatie overbrengt op anderen.

Ieder mens is uniek met een eigen karakter en communicatiestijl. Als je effectiever wilt communiceren heb je kennis nodig van jouw communicatiestijl en die van de persoon tegenover je.

Je gaat kennis maken met het volgende:

  • Welke soorten communicatiestijlen er zijn;
  • Wat is een communicatiestijl precies;
  • Hoe je een communicatiestijl herkent;
  • Karaktereigenschappen van mensen met een specifieke communicatiestijl
  • De kracht en valkuilen van iedere stijl
  • en meer…

Er zijn vier soorten communicatiestijlen die we gaan behandelen. Als je deze stijlen weet te herkennen, weet je ook op welke wijze jij zelf, en je gesprekspartner het beste benaderd kan worden. Daarmee kun je dus veel effectiever communiceren!

Wat is een communicatiestijl matrix?

Wil je meer succes boeken in je carrière, relatie of persoonlijke ontwikkeling? Dan is kennis van communicatiestijlen een must. Maak kennis met het geheim in karakter- en communicatiestijlen en je kijk op communicatie zal voor altijd veranderen.

Wat is een communicatiestijl en hoe herken je het? Bekijk onderstaande matrix

Communicatiestijlen matrix

Er zijn 4 communicatiestijlen waar we ook dieper op in gaan tijdens de bedrijfstrainingen die Inspire & Result verzorgt. Het helpt organisaties en teams, maar ook jij als individu beter communiceren.

Wil je meer verdieping over dit onderwerp?

Bekijk dit artikel hier alle tips over effectiever communiceren met de verschillende stijlen.