HBM Reflact®, is de nieuwe naam voor de ACT®-meting of Analytical Competence Tool. Dit is een methodiek die inzicht biedt in zowel het bewuste als het onbewuste gedrag van mensen, daarnaast is ontwikkeld vanuit de HBM-filosofie (Human Being Management) en wordt vooral gebruikt door coaches, bedrijfstrainers, HR-professionals en managers.

Het doel van HBM Reflact®

  • Doel: HBM Reflact® is gericht op het ontdekken van groei- en ontwikkel mogelijkheden van individuen, maar het helpt ook inzicht te geven in iemands leven, de factoren die dit bepalen, beperken en versterken.
  • Methodiek: De Reflact® meting creëert inzicht in talenten en competenties die van nature bij mensen passen. Het helpt mensen te begrijpen waarom ze doen wat ze doen.
  • Toepassing: De methode wordt toegepast op individueel niveau, in teams, en binnen organisaties.

Hoe werkt de Reflact-meting?

  • Proces: De meting wordt online uitgevoerd door het invullen van een test, en duurt ongeveer 12-15 minuten. De meting is een tool waarmee je aan de hand van het kiezen van beelden en competenties op basis van persoonlijke associaties, inzicht krijgt in jouw natuurlijke potentie en talent.
  • Rapportage: Na de meting wordt een rapport gegenereerd dat inzicht geeft in iemands natuurlijke kracht, natuurlijk potentieel waar je in kunt ontwikkelen. Maar ook je prestatiekracht wat bij vermoeidheid of stress een schaduwzijde kan hebben alsmede terecht onbenut. Wat ook goed is om te weten dat deze competenties niet bij jou van nature passen.
  • Terugkoppelingsgesprek: Een HBM trainer/coach of geaccrediteerde leidinggevende bespreekt de resultaten van de meting met de deelnemer.

Voordelen van HBM Reflact?

  • Persoonlijke Groei: De methode helpt individuen hun natuurlijke talenten en competenties te herkennen en te benutten. Daardoor kunnen energielekken worden opgespoord en gedicht, doordat men met nieuwe inzichten een juiste rol of functie kan uitvoeren.
  • Professionele Ontwikkeling: Het is een waardevol hulpmiddel voor professionele ontwikkeling, vooral voor leiders, coaches en HR-professionals.
  • Organisatieontwikkeling: Het kan helpen bij het verbeteren van teamdynamiek en het versterken van de organisatiecultuur.

Conclusie

HBM Reflact is een innovatieve wetenschappelijke tool die waardevolle inzichten biedt in persoonlijke en professionele ontwikkeling waardoor het bijzonder nuttig en efficiënt is voor diegenen die inzicht willen krijgen in hun eigen gedrag.