HBM ACT, ook bekend als de ACT®-meting of Analytical Competence Tool, is een methodiek die inzicht biedt in zowel het bewuste als het onbewuste gedrag van mensen, daarnaast is ontwikkeld vanuit de HBM-filosofie (Human Being Management) en wordt vooral gebruikt door coaches, bedrijfstrainers, HR-professionals en managers.

Het doel van HBM ACT®

  • Doel: HBM ACT® is gericht op het ontdekken van groei- en ontwikkel mogelijkheden van individuen, maar het helpt ook inzicht te geven in iemands leven, de factoren die dit bepalen, beperken en versterken.
  • Methodiek: De ACT® meting creëert inzicht in talenten en competenties die van nature bij mensen passen. Het helpt mensen te begrijpen waarom ze doen wat ze doen.
  • Toepassing: De methode wordt toegepast op individueel niveau, in teams, en binnen organisaties. Er zijn ook specifieke toepassingen zoals ACT® Young en ACT® Burn-out.

Hoe werkt de ACT-meting?

  • Proces: De meting wordt online uitgevoerd door het invullen van een test, en duurt ongeveer 12-15 minuten. De meting is een tool waarmee je aan de hand van het kiezen van beelden en competenties op basis van persoonlijke associaties, inzicht krijgt in jouw natuurlijke potentie en talent.
  • Rapportage: Na de meting wordt een rapport gegenereerd dat inzicht geeft in iemands natuurlijke talenten en competenties.
  • Terugkoppelingsgesprek: Een HBM trainer/coach of geaccrediteerde leidinggevende bespreekt de resultaten van de meting met de deelnemer.

Voordelen van HBM ACT

  • Persoonlijke Groei: De methode helpt individuen hun natuurlijke talenten en competenties te herkennen en te benutten. Daardoor kunnen energielekken worden opgespoord en gedicht, doordat men met nieuwe inzichten een juiste rol of functie kan uitvoeren.
  • Professionele Ontwikkeling: Het is een waardevol hulpmiddel voor professionele ontwikkeling, vooral voor leiders, coaches en HR-professionals.
  • Organisatieontwikkeling: Het kan helpen bij het verbeteren van teamdynamiek en het versterken van de organisatiecultuur.

Conclusie

HBM ACT is een innovatieve tool die waardevolle inzichten biedt in persoonlijke en professionele ontwikkeling waardoor het bijzonder nuttig en efficiënt is voor diegenen die inzicht willen krijgen in hun eigen gedrag. Naast eigen gedrag geeft het ook inzicht in dat van anderen, en heltp het professionals die hun coaching- en managementvaardigheden willen verbeteren.