Teamontwikkeling training is een manier om teams te helpen productiever te worden, beter samen te werken en meer succes te boeken. Hierin gaan we ook aan de slag met communicatieve vaardigheden die nodig zijn om prettig, effectief en efficiënt samen te werken.

In deze training

Team samenstelling analyse: Tijdens deze training gaan we in op de samenstelling van jouw team. Wat zijn de karakteristieken daarvan, denk aan generatiemanagement maar ook aan capaciteiten, motivatie en ambitie van teamleden. Als je het kleurendenken op je team toepast, wat is dan jouw teamcultuur. Hoe ziet jouw team eruit en waar zit het ontwikkel potentieel?

Team hiërarchie & kernwaarden: We gaan aan de slag met de piramide van Lencioni ‘hoe wordt jouw team een TOP team’? Aan de hand van de verschillende lagen, krijg je helder hoe de teamleden de verschillende lagen beoordelen en waar aan gewerkt kan worden. Hier nemen we ook de boven en onderstroom in mee. Ook de kernwaarden kunnen hierin worden opgenomen.

Deze teamontwikkeling training kan worden samengesteld voor leidinggevenden, maar ook voor een team in het kader van verbinding en teambuilding. Deze training wordt op maat aangepast aan de specifieke behoeften van jouw organisatie of team.

Gewenste uitkomst na de teamontwikkeling training

  • Betere communicatie en samenwerking tussen teamleden
  • Verhoogde productiviteit door beter teamwerk
  • Creatievere strategieën om problemen op te lossen
  • Verbeterde motivatie door gedeelde doelen en doelstellingen
  • Grotere werktevredenheid onder werknemers
  • Verbeterd moreel binnen het team
  • Hogere kwaliteit van het door het team als geheel geproduceerde werk

Teamontwikkeling training toevoegen aan maatwerk traject

Mensen kunnen verschillend reageren op situaties. Situaties zoals personeelstekort, privé problematiek, ziekte, een slecht werkend team of conflicten met leidinggevenden, hebben een nadelig effect op de werkprestaties van het individu en de rest van het team. Denk je dat voor jouw team extra individuele coaching nodig is voor een gezond team, dan is een grondigere aanpak een verstandige keuze.

Teambuilding & teamontwikkeling

De teamontwikkeling training is niet alleen goed voor groei en ontwikkeling van teams, maar kan organisaties ook ten goede komen door het algemene moreel te verbeteren en de productiviteit te verhogen door betere samenwerking tussen de teamleden.

Meer inzicht en verbinding in het team

Wanneer een team de training heeft gevolgd is de samenwerking verbeterd, onderlinge begrip verhoogt en zijn de teamleden beter in staat om potentiële conflicten te herkennen en om te buigen. Daarnaast begrijpen ze ook beter de onderlinge dynamiek doordat er veel kennis over communicatiestijlen is opgedaan. Met die inzichten en nieuwe kennis worden communicatieve en sociale vaardigheden doeltreffender ingezet.

Praktische informatie

  • Tijdens deze training ga je meteen aan de slag met hetgeen je geleerd hebt.
  • De training kan zowel op een aangewezen locatie plaatsvinden als in-company.
  • Overige wensen zijn bespreekbaar.

Kosten van de training

Omdat dit een maatwerk training is wordt de kostenindicatie volgens een maatwerk offerte opgesteld. Stuur ons jouw gegevens door, dan bespreken we graag met jou alle wensen en mogelijkheden.